Шоколад без цукру – переваги.

Шоколад без цукру – переваги.

Шоколад - ароматні молочні або чорні плитки, цукерки в яскравій упаковці, цілі шматки, що приємно тануть у роті, все це улюблені ласощі не лише дітей, але навіть дорослих. Шоколад люблять майже всі на планеті, незважаючи на вік або гендерну приналежність.

Ця масова любов цілком зрозуміла. Адже солодкий продукт, зроблений з какао-бобів, навіть найменший його шматочок, здатний не просто підняти настрій, але позбавити людину найнеприємніших депресивних симптомів, викликати непідробну радість та відчуття щастя життя. Більшість вчених-медиків світу стверджують, що шоколад, щодня в помірних кількостях, корисний тим, що активізує роботу мозку та кровоносних судин.

Але все це мова про звичайні плитки, які ми звикли бачити і купувати в супермаркетах. Такий шоколад, на жаль, не всі можуть вживати без огляду на власне здоров'я та стан організму. Існує категорія людей, для яких звичні продукти, традиційні десерти, особливо шоколад - це найсуворіше табу. Цукровий діабет, екзема, псоріаз, алергії – усе це хвороби, що виявляються через негативну реакцію організму на будь-які солодощі.

Що ж робити подібним групам людей? Відмовитися від радості ласувати різними смаколиками? А ось і ні. Адже існує у світі кулінарії безліч різних рецептів, де шкідливий цукор замінюють більш корисними або безпечними підсолоджувачами. І ось таким продуктом є натуральний шоколад без цукру.

Переваги натурального шоколаду

Першим незаперечним плюсом шоколаду, приготовленого без використання цукру, є відсутність негативного впливу його на організм людини. По суті це найважливіша перевага даного продукту, адже кожна доросла людина чудово розуміє – здоров'я – це безцінний дар, без якого життя втрачає будь-який сенс.

Отже, шоколад без додавання до нього «білого піску» не підвищує рівень цукру в крові, за рахунок мінімального глікемічного індексу, а також не впливає на артеріальний тиск, у ньому невелика кількість калорій, його сміливо можна вживати людям, які страждають на цукровий діабет, ожиріння, також алергікам. А оскільки в плитках відсутні компоненти тваринного походження – вегани та вегетаріанці можуть додавати їх до свого раціону, щоб насолоджуватися природними смаками.

Даного типу десерт може виступати у якості корисного перекусу після активного фітнес-тренування, спортсменам, а також тим, хто веде нелегку боротьбу і хоче досягти красивих форм свого тіла. Словом, для вживання такого шоколаду немає обмежень, ані вікових, ані медичних.

Яким буває шоколад без цукру?

У шоколаді без цукру відзначається яскравіший, насичений та глибокий смак. Сучасні виробники можуть випускати чорний шоколад, який не містить підсолоджувачів, або злегка солодкий, де в рецепті присутні натуральні підсолоджувачі - стевія, біла шовковиця, фруктоза, сорбіт, сукралоза (найдорожчий у світі та на 100% безпечний для здоров'я людини).

Лаванда, перчик чилі, м'ята, шматочки апельсину, різних ягід, фруктів, причому як сушених, так і свіжих - все це при додаванні в шоколад насичує його корисними властивостями та одночасно збагачує його смаковий та ароматичний букети. Різноманітність цього смачного та улюбленого у всьому світі десерту досить велика. Тому обрати найбільш підходящий у кожному індивідуальному випадку завжди можна.

У нашому Інтернет-магазині крафтових продуктів Craft Food у відповідному розділі ви можете замовити шоколадні плитки без цукру зі шматочками ківі, фундуком, сушеною вишнею, мигдалем, в'яленим манго, полуницею. Ми маємо відмінні ціни, високоякісні продукти власного виробництва та приємний сервіс обслуговування. Ми гарантуємо швидку обробку ваших замовлень та доставку до будь-якого міста та населеного пункту України.

Залиште відповідь